Atacurile asupra oraşului Severodoneţk: cel puţin şase persoane au fost ucise

Cel puţin şase persoane au fost ucise în atacurile ruseşti asupra oraşului Severodonetsk din regiunea ucraineană Luhansk în ultimele 24 de ore, a declarat sâmbătă şeful administraţiei militare regionale.

Printre morţi se numără două persoane care se adăposteau în subsolul unei şcoli, a explicat Serhiy Hayday, adăugând că alte trei persoane au fost rănite atunci când ruşii au tras asupra clădirii.

„Două persoane au murit pe loc, alte trei au fost spitalizate. Două persoane ucise şi una rănită, sunt membri ai aceleiaşi familii”, a anunţat Hayday pe Telegram.

Locuitorii din Severodonetsk se ascundeau în şcoală de la începutul războiului, potrivit lui Hayday.

Două femei au fost ucise de bombardamentele ruseşti în Lysychansk şi Privillia, iar un bărbat şi o femeie au murit în apropierea casei lor din Severodonetsk, a precizat el.

Ruşii „şi-au aruncat toate forţele şi eforturile în asaltul asupra Severodoneţkului şi în tăierea rutei Lysychansk-Bakhmut, astfel încât nu putem evacua oameni, nu putem livra ajutorul umanitar şi nici nu putem livra provizii sau muniţii apărătorilor noştri”, a adăugat oficialul.

Luhansk este una dintre cele două regiuni ale Ucrainei care este controlată parţial de separatiştii susţinuţi de Rusia din 2014, alături de Doneţk. Cea mai recentă fază a invaziei ruseşti include încercări de a prelua controlul total al regiunilor.

„Lupte au loc în prezent la periferia oraşului Severodoneţk”, a spus Hayday, afirmând că forţele ucrainene au respins 11 atacuri inamice.

El a precizat că apărătorii ucraineni au distrus tancuri, sisteme de artilerie şi vehicule de luptă ruseşti în timpul luptelor şi au doborât două drone ruseşti.

Un turn de răcire de la o uzină din Severodonetsk a luat foc în timpul unui atac rusesc, a mai spus Hayday, dar incendiul a fost stins şi nu s-a extins.

El a explicat că aproximativ 1.000 de persoane se află în adăposturile antiatomice ale uzinei şi a precizat că autorităţile au încercat să le ofere acestor persoane tot ce este necesar: generatoare, apă şi medicamente.

„Mulţumesc lui Dumnezeu, nu sunt multe substanţe chimice acolo, deoarece Azot nu funcţiona la capacitate maximă, aşa cum se întâmpla în perioada sovietică. Dar oricum există resturi de substanţe chimice, care sunt periculoase şi foarte explozive”, a avertizat el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].