Şeful celei mai tari bănci ruseşti anunţă dezastrul în economie: câţi ani le trebuie pentru a reveni la nivelul anului 2021

Rusia îşi reorientează treptat exportul de mărfuri către ţări care nu au impus sancţiuni Moscovei şi în orice caz, în situaţia actuală, „dacă nu se face nimic” economia rusă va reveni la nivelul din 2021 în aproximativ 10 ani.

Declaraţia îi aparţine lui Herman Gref, CEO-ul celei mai mari bănci ruseşti, Sberbank, în timpul unui prânz de lucru, în ajunul deschiderii Forumului Economic Internaţional de la Sankt Petersburg.

„Dacă nu se face nimic în situaţia actuală, ar putea dura aproximativ 10 ani pentru a aduce economia rusă înapoi la nivelul din 2021”, a afirmat acesta.

Economia Rusiei a dat dovadă de „o flexibilitate absolut extraordinară”. Deja 73% din livrările de petrol ruseşti în martie-mai au mers către ţări care nu au impus sancţiuni.

„Sunt probleme asociate cu logistica”, notează el, amintind că gazele şi produsele petroliere sunt bunuri complexe din punct de vedere logistic, dar a spus că este încrezător că se vor găsi soluţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].