Pastor american: “Războiul din Ucraina nu este Armaghedonul biblic şi nici ultimul război al omenirii”

Delirul lui Dughin 

Ideologul ultranaţionalist rus Alexandr Dughin a făcut afirmaţii scandaloase pe contul său de Facebook. El a declarat că “războiul din Ucraina este ultimul război al omenirii şi că toate războaiele anterioare nu au fost altceva decât prototipuri, modele relative pentru cel mai important război”. 

Deşi Cartea Apocalipsei a Sfântului Ioan din Patmos (confundat de-a lungul istoriei cu Sfinţii Ioan Evanghelistul şi Ioan Apostolul)  face referire doar la poporul evreu şi la lupta dintre creştinism şi păgânismul greco-roman din secolul 1 d.Hr., Dughin o reinterpretează, punând în prim-plan despre lupta dintre Rusia creştin-ortodoxă şi Occidentul satanist.  

El crede că Rusia este destinul omenirii, apexul istoriei şi că este menită să conducă omenirea după Armaghedon. 

„Astăzi, Rusia duce un război absolut pentru prima dată în istoria sa. Acum, acest război, războiul actual, este definitiv şi ireversibil. Noi clar nu înţelegem încă. Ceea ce urmează să se întâmple este dincolo de înţelegere, chiar şi din partea celor implicaţi în acest război şi a celor care l-au început.

Pentru prima dată, ne confruntăm cu răul pur, absolut, total”.

Dughin, în ultranaţionalismul său delirant “rusopat” în a-şi considera ţara drept buricul Pământului, mai adaugă că “doar Rusia stă ferm, neclintită, de partea dreptăţii şi adevărului”, iar “planeta se împarte în două, că la început a fost doar Adam, dar la sfârşit, vor fi doi: Adam şi umbra lui malefică”.

Dughin, considerat ideologul lui Putin, care încă din anii 1990 a publicat cărţi în care şi-a exprimat susţinerea pentru recrearea Uniunii Sovietice sau clădirea unui Imperiu Euroasiatic, şi-a pierdut fiica în 2022 în urma unui atentat cu maşină-capcană asupra sa. Publicaţia New York Times susţine că serviciile ucrainene ar fi fost în spatele atacului care îl viza pe ideologul lui Putin. 

 

Un pastor american condamnă lipsa de raţionalitate a falşilor profeţi care propagă panică 

Carlsbad Current Argus, o publicaţie locală din SUA, transmite într-un articol publicat din martie 2022 că războiul din Ucraina nu este Armaghedonul biblic prevestit în Cartea Apocalipsei. 

Autorul articolului  este reverendul David Wilson Rogers, pastorul Primei Biserici Creştine (sau Discipolii lui Cristos) care slujeşte în Carlsbad de peste 17 ani.

El îndeamnă la raţiune şi scrie că oamenii n-ar trebui să fie cuprinşi de panica de pe reţelelor de socializare şi torentele de febră religioasă ridicolă.

“Unii creştini bine intenţionaţi stabilesc legături false între războiul rusesc împotriva Ucrainei şi profeţia biblică din Apocalipsa lui Ioan.

Gog şi Magog, armatele invadatoare din nord, sunt des asociate cu Ucraina şi Rusia.

Cu toate acestea, printr-o examinare serioasă şi atentă a scripturilor, istoriei şi credinţei creştine, rezultă că această invazie nesfântă a Ucrainei nu are nimic de-a face cu Dumnezeu, Biblia sau cu credinţa creştină autentică. Este un act de putere demonică”, avertizează reverendul.

El adaugă că încercarea de a suprapune cuvintele profetice din Apocalipsa, Ezechiel, Daniel sau orice altă înregistrare prevestitoare a Scripturii în ceea ce priveşte criza actuală din Ucraina este de înţeles. 

“Acest război nu este doar înspăimântător, dar, cu ameninţarea evidentă a anihilării nucleare de către Rusia şi dictatorul ei nemilos (Vladimir Putin)  care  nu este mai bun decât  Adolf Hitler, implicaţiile sunt foarte ameninţătoare.

Ca creştini, suntem pe bună dreptate învăţaţi să apelăm la Scripturi pentru alinare şi înţelepciune în vremuri de incertitudine şi îndoială. Pentru mulţi, văzând oroarea  insurgenţei militare malefice a lui Putin într-o naţiune nevinovată şi suverană ne obligă să dorim să credem că poate fi cumva voia lui Dumnezeu, că Dumnezeu foloseşte acest rău profund pentru a realiza planul Său glorios de Mântuire  şi că va inaugura în sfârşit unirea mult aşteptată a Cerului şi a Pământului în Slava lui Cristos înviat”.

Reverendul scrie că Iisus i-a chemat pe credincioşi să fie vigilenţi şi să fie pregătiţi pentru a Doua Venire.

Cu toate acestea, el a avertizat şi împotriva folosirii războaielor şi zvonurilor despre războaie ca prevestiri ai Sfârşitului Lumii.

De fapt, Iisus Cristos i-a catalogat pe cei care se angajează în astfel de învăţături drept profeţi mincinoşi, aşa cum scrie în capitolul Matei 24.

“Chemarea la vigilenţă a fost menită ca fiecare credincios să trăiască în fiecare zi departe de rău şi deplin în unire cu Dumnezeu, nimic mai mult. Pericolul de a urmări titlurile îngrozitoare ale morţii şi distrugerii din mâna unui criminal de război precum Putin şi de a crede că Dumnezeu foloseşte vărsarea ticăloasă de sânge pentru a salva omenirea este să-l considerăm pe Dumnezeu drept criminal şi să-L aşezi în unire cu Satana. Dumnezeu nu se aliniază cu Diavolul pentru a face fapte bune. Considerând acest război ca împlinirea profeţiei de către Dumnezeu, înseamnă a te închina răului şi a mulţumi pentru vărsarea sângelui nevinovat, inclusiv sângele a multor copii credincioşi ai lui Dumnezeu”, scrie reverendul. 

Reverendul aduce ca argument că de fiecare dată când un conflict armat major a zguduit lumea creştină, de la Războiul Civil al Americii până la cele două războaie mondiale şi nenumărate alte conflicte mai mici, falşii profeţi au propagat mesaje pentru a stârni frica că de data asta este începutul sfârşitului.

“Dar sfârşitul nu a venit, viaţa a mers mai departe, lumea s-a schimbat şi Biserica a aşteptat următorul semn fals al vremurilor de sfârşit, un secret pe care chiar Iisus însuşi l-a mărturisit că nici măcar El nu îl cunoaşte, ci numai Tatăl Său”.

La final, pastorul îndeamnă ca biserica să se roage, să sprijine pacea, să se unească împotriva răului şi să elimine teologia meschină.

“Trebuie să stăm şi să lucrăm pentru adevărata pace creştină”, a concluzionat David Wilson Rogers. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].