Războiul din Ucraina, ziua 957. A apărut ipoteza acordării de teritorii Rusiei pentru aderarea Ucrainei la NATO / Zelenski e decis: nu cedăm nimic

Războiul din Ucraina, ziua 957. A apărut ipoteza acordării de teritorii Rusiei pentru aderarea Ucrainei la NATO / Zelenski e decis: nu cedăm nimic

Publicaţia subliniază că nici Kievul, nici susţinătorii săi nu îşi propun recunoaşterea suveranităţii Rusiei asupra unei cincimi din teritoriul ucrainean, deoarece acest lucru ar încuraja Kremlinul să-şi continue agresiunea şi să submineze grav ordinea juridică internaţională.

Din această perspectivă, ceea ce se închipuie este o acceptare tacită că aceste terenuri vor fi revendicate în viitor prin mijloace diplomatice. Însă Zelenski, în discursul său de seară, a subliniat că pacea durabilă în Ucraina este posibilă numai cu respectarea dreptului internaţional şi fără niciun schimb de suveranitate asupra teritoriilor.

Olanda alocă 400 de milioane de euro pentru dezvoltarea de drone cu Ucraina

Olanda a decis să aloce 400 de milioane de euro pentru dezvoltarea de drone împreună cu Ucraina, a anunţat ministrul olandez al Apărării, Ruben Brekelmans, în cadrul unei vizite la Harkov, precizând că jumătate din drone vor fi dezvoltate în Olanda. Olanda a jucat deja un „rol de pionierat” în furnizarea sistemelor F-16 şi Patriot, a explicat ministrul, subliniind că dronele vor putea fi folosite „în diferite scopuri: recunoaştere, apărare şi atac. Mai ales în aer, dar şi pe uscat şi pe mare”.

Rus care se lupta alături de ucraineni, ucis pe câmpul de bătălie

Personaj al opoziţiei ruse, Ildar Dadin, care a fost închis în Rusia pentru că a manifestat împotriva lui Vladimir Putin, a fost ucis în prima linie în Ucraina, unde lupta alături de forţele de la Kiev, au anunţat ruşii. „Cu profund regret trebuie să vă informez că Ildar Dadin cu numele de război Gandhi a murit ieri în luptele din regiunea Harkov”, a anunţat, pe Facebook, fostul parlamentar şi oponent rus Ilia Ponomarev, în nord-estul Ucrainei, prietenul său care locuieşte în exil la Kiev. 

Ponomarev a adus un omagiu unui „luptător neînfricat şi hotărât” care a mers „pe front pentru a lupta împotriva Putinismului”. Potrivit lui Ponomarev, Ildar Dadin a luptat alături de forţele armate ucrainene într-un „batalion siberian” şi apoi în „Legiunea Libertăţii Rusiei”, grup care pretinde că este compus din ruşi şi este responsabil pentru mai multe incursiuni armate în Rusia.

Moscova: Kievul a pierdut 21.000 de oameni în invazia de la Kursk

Armata ucraineană a pierdut peste 200 de oameni în sectorul Kursk în ultimele 24 de ore, ducând pierderile totale ale Forţelor Armate ucrainene la peste 20.800 de oameni de la începutul ostilităţilor în acest sector, a anunţat Ministerul rus al Apărării. „Forţele armate ale Ucrainei au pierdut în jur de 200 de soldaţi, şapte piese de echipament militar, inclusiv un sistem de artilerie, trei mortiere, două camioane şi o staţie de război electronic au fost distruse în ultimele 24 de ore”, a spus ministerul. „În total, inamicul a pierdut peste 20.800 de oameni de la începutul ostilităţilor din sectorul Kursk”. Un soldat ucrainean s-a predat în ultimele 24 de ore. De la începutul ostilităţilor din sectorul Kursk, armata ucraineană a pierdut 136 de tancuri, 66 de vehicule de luptă de infanterie, 98 de vehicule blindate de transport de trupe, 885 de vehicule de luptă blindate, 584 de camioane şi 171 de sisteme de artilerie. De asemenea, au fost distruse 33 de lansatoare de rachete multiple, inclusiv 8 HIMARS şi 6 MLRS, 9 lansatoare de sisteme de rachete de apărare aeriană, 5 încărcătoare-transportatoare, 45 de staţii de război electronic, 9 radare de contrabaterie, 3 radare de apărare aeriană, 22 de vehicule de inginerie şi alte echipamente militare. echipamente. „Operaţiunea de eliminare a unităţilor ucrainene este în derulare”, susţin ruşii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].