Pensionar american, condamnat la închisoare în Rusia pentru că a luptat în Ucraina

Pensionar american, condamnat la închisoare în Rusia pentru că a luptat în Ucraina

Hubbard ar fi semnat un contract de 1.000 de dolari pe lună cu o unitate ucraineană de apărare teritorială din oraşul Izium în februarie 2022.

Nu este clar când sau cum a ajuns la Moscova.

Procesul s-a desfăşurat cu uşile închise la cea mai înaltă instanţă din Moscova, jurnaliştilor fiindu-le permis să asiste doar la pronunţarea verdictului.

Martori au descris că Hubbard, originar din Michigan, părea fragil şi şchiopăta când a intrat în sala de judecată.

„Nu arată ca un mercenar”, a comentat un angajat al instanţei, văzându-l pe pensionarul încătuşat intrând cu o pungă albă de plastic.

Conform agenţiei ruse de ştiri RIA, Hubbard s-ar fi mutat în Ucraina în 2014. Procurorii susţin că i s-au furnizat arme de antrenament şi muniţie când s-ar fi înrolat pentru a lupta.

Cazul lui Hubbard vine la două luni după un schimb de prizonieri între Moscova şi Occident, în care 24 de persoane au fost eliberate, inclusiv trei americani. În prezent, cel puţin 10 cetăţeni americani se află în detenţie în Rusia.

Ambasada SUA a confirmat că este la curent cu situaţia, dar nu a putut oferi comentarii suplimentare din cauza restricţiilor de confidenţialitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].