Războiul din Ucraina, ziua 961. Zelenski şi-a încheiat turneul european cu „Planul de victorie”. Ce solicitări are Kievul / Rusia atacă în zona Odesa

Războiul din Ucraina, ziua 961. Zelenski şi-a încheiat turneul european cu „Planul de victorie”. Ce solicitări are Kievul / Rusia atacă în zona Odesa

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a încheiat mini-turneul de 48 de ore prin Europa, vizitând Londra, Paris şi Roma, pentru a prezenta detaliile „Planul pentru victorie” aliaţilor-cheie.

Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 961. Zelenski şi-a încheiat turneul european cu „Planul de victorie”. Ce solicitări are Kievul / Rusia atacă în zona Odesa

Salut între Zelenski şi Macron

UPDATE Patru morţi într-un atac cu rachete ruseşti la Odesa

Patru persoane au fost ucise de o rachetă rusă în regiunea Odesa din sudul Ucrainei, a declarat guvernatorul Oleh Kiper pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Kiper a spus că o rachetă balistică a lovit o clădire cu două etaje în care locuiau şi lucrau civili. Alte zece persoane au fost rănite.

///////////////////////////////////////

Scopul a fost de a consolida poziţia de negociere a Kievului în vederea unui al doilea summit de pace. Zelenski s-a întâlnit cu premierul britanic, cu preşedintele francez Emmanuel Macron şi cu remierul italian Giorgia Meloni, cerând mai mult sprijin.

Preşedintele ucrainean a subliniat importanţa asistenţei militare imediate, subliniind atacurile zilnice ale Rusiei împotriva civililor şi a infrastructurii critice, cum ar fi reţeaua energetică şi Iniţiativa pentru cereale de la Marea Neagră.

Zelenski a reiterat că o încetare a focului în conflictul cu Rusia nu intră în discuţie şi că Ucraina poate negocia doar de pe poziţii de forţă.

Biden a discutat cu Scholz 

Preşedintele american Joe Biden a purtat conversaţii telefonice cu cancelarul german, Olaf Scholz, şi cu preşedintele Angolei, Joao Lourenco, după ce a fost nevoit să-şi anuleze călătoria în aceste ţări pentru a urmări îndeaproape evoluţia uraganului Milton. În timpul convorbirii telefonice cu Scholz, Biden a subliniat „puterea durabilă” a relaţiilor dintre SUA şi Germania şi a subliniat – conform unei note a Casei Albe – intenţia sa de a continua „colaborarea puternică, reciprocă” cu privire la priorităţile geopolitice, inclusiv sprijinul acordat Ucrainei în războiul împotriva Rusiei. Tot potrivit Casei Albe, Biden şi-a exprimat recunoştinţa faţă de Lourenco pentru capacitatea sa de a guverna priorităţile regionale şi globale şi a subliniat „angajamentul” Washingtonului de a aprofunda parteneriatul strategic cu ţara africană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].