China foloseşte supraproducţia pentru a domina pieţele globale, avertizează Casa Albă

China foloseşte supraproducţia pentru a domina pieţele globale, avertizează Casa Albă

Daleep Singh, consilier pe probleme de securitate naţională pentru economie internaţională, a declarat că gigantul asiatic a acumulat o putere de piaţă din ce în ce mai mare pe care o foloseşte pentru a exercita o influenţă economică şi geopolitică, iar Washingtonul consideră costurile inacceptabile.

„Deci aceasta este problema, şi nu este abstractă. O puteţi vedea în cifre”, a declarat Singh la un eveniment, transmite Reuters. „Ei sunt o mare excepţie şi trebuie să facem ceva în această privinţă”.

Datele au arătat că China are o supracapacitate semnificativă în raport cu cererea proiectată de vehicule electrice, baterii sau semiconductori, a spus Singh, menţionând că producătorii chinezi raportează „pierderi persistente”.

„Asistăm la un nivel şi o rată de creştere de neegalat a subvenţiilor Chinei şi … uitaţi de cifre, uitaţi-vă la declaraţiile lor publice de a domina sectoarele cheie”, a spus Singh la eveniment, cu o săptămână înainte ca oficialii financiari din întreaga lume să se reunească la Washington pentru reuniunile anuale ale Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale.

Singh a declarat că „un număr tot mai mare de ţări”, inclusiv Brazilia, India, Africa de Sud şi Uniunea Europeană, încep să considere supracapacitatea industrială drept o problemă majoră, la fel ca SUA, adăugând că China foloseşte producţia pentru a obţine dominaţie într-o serie de sectoare.

„China inundă sectoarele strategice cu o ofertă care depăşeşte cu mult ceea ce cererea globală poate absorbi în mod plauzibil şi, prin urmare, elimină concurenţa”, a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].