Gloria Buzău şi FC Hermannstadt se întâlnesc vineri în premieră în Superligă

Gloria Buzău şi FC Hermannstadt se întâlnesc vineri în premieră în Superligă

FC Gloria Buzău a avut un start dificil în sezon, reuşind să acumuleze doar cinci puncte din primele opt runde. Ca urmare a acestor rezultate, antrenorul Andrei Prepeliţă a fost înlocuit cu Eugen Neagoe, un tehnician cu mult mai multă experienţă. Sub conducerea lui Neagoe, buzoienii au obţinut două remize şi o victorie, 1-0 cu Farul, înainte de a suferi o înfrângere strânsă cu FCSB, unde au avut o evoluţie solidă şi au pus reale probleme deţinătoarei titlului.

De cealaltă parte, FC Hermannstadt vine după un parcurs dezamăgitor, având ultimul succes în Superligă pe 31 august 2024, când a învins Poli Iaşi cu 6-2. De atunci, sibienii au înregistrat două egaluri şi două înfrângeri. Forma lor slabă este accentuată de faptul că au primit câte patru goluri în ultimele două meciuri: 1-4 cu Petrolul şi 0-4 acasă cu Sepsi Sf. Gheorghe.

Meciul de vineri va fi şi un duel între cei doi antrenori: Eugen Neagoe are un palmares favorabil în confruntările directe cu Marius Măldărăşanu, având două victorii şi un egal. Neagoe a antrenat FC Hermannstadt în sezonul 2019-2020, obţinând două succese din zece meciuri.

În ceea ce priveşte mediile de vârstă ale echipelor, FC Gloria Buzău are o medie de 26 de ani şi şapte luni, în timp ce FC Hermannstadt are o medie de 27 de ani şi o lună. De asemenea, buzoienii au utilizat 33 de jucători în primele 11 runde, cel mai mare număr din competiţie, în timp ce sibienii s-au bazat pe doar 25 de fotbalişti, opt dintre ei bifând minute în fiecare meci, dintre care Valerică Găman este integralist.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].