Creşterea economică a Chinei se clatină în trimestrul al treilea: creştere sub ţinta guvernului

Creşterea economică a Chinei se clatină în trimestrul al treilea: creştere sub ţinta guvernului

Economia Chinei a crescut cu 4,6% pe an în al treilea trimestru, au arătat vineri datele oficiale, mai lent decât în precedentele trei luni, subliniind creşterea şubredă în timp ce Beijingul îşi intensifică eforturile de a stimula economia, scrie ZF, care citează FT.

Cifra este sub ţinta guvernului de creştere anuală de 5 % şi mai mică decât cea de 4,7 % înregistrată în cele trei luni până în iunie, în condiţiile în care consumul scăzut şi prăbuşirea imobiliară au afectat sentimentul gospodăriilor.

Creşterea mai slabă va sublinia necesitatea unui sprijin mai mare pentru economie din partea Beijingului, care, la sfârşitul lunii septembrie, a anunţat cel mai mare stimulent monetar de la pandemie şi a continuat cu promisiuni de cheltuieli fiscale mari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].