U Cluj – Oţelul Galaţi: derby pentru supremaţia momentului în Superligă

U Cluj – Oţelul Galaţi: derby pentru supremaţia momentului în Superligă

Universitatea Cluj a avut un parcurs solid pe teren propriu, înregistrând doar o înfrângere în ultimele 12 meciuri disputate acasă, şi anume înfrângerea cu 1-2 în faţa Petrolului pe 13 aprilie 2024. În rest, clujenii au obţinut şapte victorii şi patru remize. De cealaltă parte, Oţelul Galaţi se află într-o formă bună, având o serie de 12 meciuri fără înfrângere (cinci victorii şi şapte egaluri), ceea ce reprezintă cea mai lungă serie de invincibilitate pe prima scenă din istoria clubului.

Cele două echipe s-au întâlnit de 35 de ori în competiţia internă, cu un palmares echilibrat: Universitatea Cluj a câştigat 13 meciuri, Oţelul 14, iar alte opt partide s-au încheiat la egalitate. Când Universitatea a fost gazdă, bilanţul este favorabil clujenilor: 11 victorii, patru remize şi doar două succese pentru Oţelul.

Prima întâlnire între cele două echipe a avut loc pe 7 decembrie 1986, când Oţelul a fost învinsă cu 1-3 de Universitatea. De-a lungul timpului, s-au înregistrat şi două remize albe, inclusiv una cu U Cluj gazdă pe 29 noiembrie 2014. Cea mai mare diferenţă de scor s-a consemnat pe 12 septembrie 1998, când Oţelul a câştigat cu 5-0.

Partida va aduce şi un duel interesant între doi foşti colegi din Generaţia de Aur: Ioan Ovidiu Sabău şi Dorinel Munteanu. „Moţul” şi „Neamţul” s-au confruntat de 14 ori în toate competiţiile, cu un avantaj pentru Munteanu, care a câştigat de şase ori.

Ambele echipe au folosit câte 24 de jucători în acest sezon, dintre care Edvinas Gertmonas, Alexandru Chipciu, respectiv Iustin Popescu sunt integralişti.

În runda precedentă, Dan Nistor a bifat meciul cu numărul 454 în SuperLigă, egalându-l astfel pe Cornel Dinu la numărul total de prezenţe. Cei doi sunt depăşiţi doar de alţi şapte jucători în clasamentul all-time.

O victorie a Şepcilor Roşii le va consolida ardelenilor poziţia de lideri ai clasamentului, în condiţiile în care studenţii craioveni sunt la distanţă de 3 puncte şi au un meci facil în etapa a 13-a, pe teren propriu cu FC Botoşani.

O înfrângere pe teren propriu, poate face ca la final de etapă, distanţa între ocupantele podiumului să fie de un singur punct, craioveni egalând U Cluj, la 23, pentru a trece în frunte, iar Oţelul, care are o restanţă cu CFR Cluj, să vină la 22.

În acest scenariu, situaţia poate deveni şi mai strânsă la vârf, dacă meciul dintre Petrolul Ploieşti şi CFR Cluj se încheie cu victoria oricăreia din echipe, ambele având acum 18 puncte, urmând să facă 21.

Tot 18 puncte are şi Dinamo, care joacă duminică eternul derby cu FCSB. O victorie a Câinilor Roşii, duce echipa din Ştefan cel Mare la 21 de puncte.

Astfel, se poate ajunge ca primele cinci echipe de la vârful clasamentului să se situaze la o distanţă de doar 2 puncte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].