Reţea de corupţie la frontieră: Poliţişti din Satu Mare, bănuiţi că primeau mită

Reţea de corupţie la frontieră: Poliţişti din Satu Mare, bănuiţi că primeau mită

Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie Satu Mare, la delegarea şi sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, cu sprijinul autorităţilor omologe din Ungaria, au făcut, vineri, percheziţii domiciliare la şapte locaţii situate în judeţul Satu Mare, dintre care două sunt sedii sau puncte de lucru ale unor persoane juridice.

Acţiunile au avut loc în cadrul unui dosar penal care vizează infracţiuni de luare de mită şi dare de mită.

Din cercetări s-a constatat că angajaţi ai Poliţiei de Frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea au primit sume de bani de la transportatorii de autovehicule, fructe şi legume, permiţând astfel intrarea în ţară a acestora prin evitarea controlului efectuat de ANAF. De asemenea, transportatorii care tranzitau acest punct ofereau sume de bani poliţiştilor de frontieră pentru a evita aceste controale.

La percheziţii au fost ridicate mai multe bunuri şi înscrisuri care sunt suspectate că au legătură cu comiterea infracţiunilor menţionate.

Totodată, au fost emise 6 mandate de aducere pentru suspecţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].