Analiză: Ce are Bursa de Valori din Bucureşti şi nu au pieţe precum Praga, Viena, Sofia şi Budapesta

Analiză: Ce are Bursa de Valori din Bucureşti şi nu au pieţe precum Praga, Viena, Sofia şi Budapesta

„Aveţi o infrastructură foarte bine dezvoltată pentru obligaţiunile guvernamentale. Urmărim cu interes programul Fidelis“. Pe de altă parte, Bursa locală duce lipsă în ultimul timp de noi listări de acţiuni. BET depăşeşte însă anul acesta evoluţiile afişate de indicii de referinţă din Bulgaria, Praga şi Austria

Un sistem dezvoltat al pensiilor private, perspective bune de creştere economică şi faptul că lumina reflectoarelor încă este aici după listarea record realizată anul trecut de Hidroelectrica – acestea sunt printre principalele avantaje pe care le are Bursa de Valori Bucureşti în faţa unor pieţe din regiune, potrivit directorilor generali ai burselor care au participat la emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi şi conferinţa ZF Piaţa de Capital 2024.

„Continuaţi cu energia de care daţi dovadă şi cu tot profesionalismul pe care îl prezentaţi, continuaţi să vă deschideţi piaţa. Listarea Hidroelectrica a fost extrem de bine percepută în Europa şi ar trebui să mergeţi în acest sens – să vă internaţionalizaţi piaţa (…) Trebuie să coborâţi în continuare barierele şi să vă aliniaţi complet la standardele internaţionale de tranzacţionare, iar acest lucru depinde de întreg managementului Bursei şi de guvern“, spune Christoph Boschan, CEO-ul Bursei austriece.

Pe de altă parte, bursa locală are nevoie de mai mulţi emitenţi, cât şi de o piaţă a instru­men­telor derivate, dar care ar putea fi implementată în anii următori, dat fiind interesul tot mai mare al investitorilor şi discuţiile pentru relansarea Contrapărţii Centrale (CCP).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].