Israel lansează atacuri masive asupra Hezbollah în Beirut şi pregăteşte o ofensivă majoră împotriva Iranului

Israel lansează atacuri masive asupra Hezbollah în Beirut şi pregăteşte o ofensivă majoră împotriva Iranului

Imaginea articolului Israel lansează atacuri masive asupra Hezbollah în Beirut şi pregăteşte o ofensivă majoră împotriva Iranului

Israel lansează atacuri masive asupra Hezbollah în Beirut şi pregăteşte o ofensivă majoră împotriva Iranului

În această seară, purtătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare ale Israelului (IDF), Daniel Hagari, a anunţat că Israelul va lansa un atac masiv asupra unui număr semnificativ de ţinte din Beirut, legate de instituţiile economice ale Hezbollah. Atacurile au început deja, ca parte a unei operaţiuni de amploare împotriva grupării militante libaneze.

Conform Autorităţii Oficiale de Radiodifuziune, o sursă de securitate israeliană a declarat că Israelul se pregăteşte pentru un atac „foarte mare” asupra Iranului, anticipând un răspuns inevitabil din partea Teheranului. Aceleaşi surse susţin că progresele în negocierile pentru un posibil acord de schimb sunt condiţionate de schimburile de lovituri cu Iranul, sugerând că tensiunile dintre cele două state vor escalada.

Într-o declaraţie separată, fostul preşedinte american Donald Trump a menţionat că premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a cerut sfatul privind Iranul. Trump a spus că i-a răspuns simplu: „Fă ce trebuie să faci”, lăsând să se înţeleagă că deciziile viitoare ale Israelului vor fi de natură să intensifice confruntările din regiune.

Atacurile din Beirut, precum şi pregătirile pentru o eventuală lovitură asupra Iranului, indică o nouă fază de escaladare a conflictului regional.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].