Israelul avertizează că va ataca divizia financiară a Hezbollah şi le cere libanezilor să plece

Israelul avertizează că va ataca divizia financiară a Hezbollah şi le cere libanezilor să plece

Israelul avertizează că va ataca divizia financiară a Hezbollah şi le cere libanezilor să plece. Gruparea legată de Hezbollah are 30 de filiale în Liban.

Israelul a declarat duminică faptul că pregăteşte atacuri asupra site-urilor legate de operaţiunile financiare ale grupării Hezbollah din Liban în câteva ore şi a cerut locuitorilor să părăsească imediat acele zone, în timp ce intensifică atacurile acolo şi în Gaza, transmite Reuters.

Avertismentul a venit la câteva ore după ce Israelul a declarat că a lovit sediul serviciilor de informaţii ale Hezbollah din capitala libaneză Beirut, în timp ce oficialii din Gaza au declarat că salvatorii încă mai recuperează oameni din dărâmături după un atac israelian de sâmbătă care a ucis zeci de persoane.

„Locuitori ai Libanului, IDF (armata israeliană) va începe să atace infrastructura aparţinând Asociaţiei Hezbollah Al-Qard Al-Hassan – îndepărtaţi-vă imediat de ea”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei pe X.

Instituţia financiară legată de Hezbollah are mai mult de 30 de sucursale în Liban, inclusiv 15 în centrul Beirutului şi în suburbiile sale.

În nordul Fâşiei Gaza, oficialii au declarat că salvatorii încă mai recuperează oameni din dărâmături după un atac israelian asupra Beit Lahiya care a lăsat 87 de morţi sau dispăruţi sâmbătă, potrivit Ministerului Sănătăţii – unul dintre cele mai importante bilanţuri de luni de zile în urma unui singur atac.

Israelul a declarat că investighează rapoartele privind incidentul.

Acesta a marcat o intensificare a ofensivei Israelului împotriva grupului militant palestinian Hamas în Gaza şi a Hezbollahului susţinut de Iran în Liban, la câteva zile după ce uciderea liderului Hamas, Yahya Sinwar, a trezit speranţe de deschidere a negocierilor de încetare a focului pentru a pune capăt unui conflict de peste un an.

În contextul apropierii alegerilor din SUA, oficiali, diplomaţi şi alte surse din regiune afirmă că Israelul încearcă, prin operaţiuni militare, să îşi protejeze frontierele şi să se asigure că rivalii săi nu se pot regrupa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].