Războiul din Ucraina, ziua 971. Ucraina loveşte Rusia adânc. Explozii puternice auzite la Kiev

Războiul din Ucraina, ziua 971. Ucraina loveşte Rusia adânc. Explozii puternice auzite la Kiev

Explozii puternice la Kiev

Reuters raportează explozii puternice auzite luni la primele ore ale zilei de la Kiev, potrivit martorilor. Posibilele atacuri de la Moscovei vin la mai puţin de trei ore după ce ultimul a avut loc în capitala Ucrainei.

În schimb, Ucraina intensifică atacurile cu drone pe teritoriul Rusiei, vizând infrastructura militară şi industrială pentru a slăbi maşinăria de război a Moscovei.

În noaptea de 19 spre 20 octombrie, dronele ucrainene au lovit uzina de explozibili Sverdlov din Dzerjinsk, regiunea Nijni Novgorod, la 900 km de graniţa cu Ucraina. Fabrica, sancţionată de SUA şi UE pentru rolul său în efortul de război al Rusiei, produce muniţii de aviaţie şi artilerie, bombe aeriene şi focoase.

O altă serie de atacuri a lovit baza aeriană Lipetsk-2, la peste 400 km de graniţă, distrugând depozitele de muniţii, combustibil şi avioane de luptă.

Aceste operaţiuni au fost conduse în comun de serviciile de securitate ucrainene (SBU), de informaţii militare (HUR) şi de forţele speciale. Ucraina nu a oferit dovezi concrete cu privire la pagubele cauzate, dar scopul este de a uza pe termen lung capacităţile ruse. În trecut, atacuri similare au distrus suficientă muniţie pentru 2-3 luni de luptă.

Rusia continuă să bombardeze oraşele ucrainene. În noaptea de 20 octombrie, un atac rusesc cu rachetă asupra lui Krivoi Rog, oraşul natal al preşedintelui Zelenski, a rănit 17 persoane şi a deteriorat clădiri civile, inclusiv şcoli, birouri şi un spital.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].