Siegfried Mureşan: Rezultatul referendumului va determina UE să accelereze aderarea Republicii Moldova

Siegfried Mureşan: Rezultatul referendumului va determina UE să accelereze aderarea Republicii Moldova

„Rezultatul alegerilor este o victorie a oamenilor din Republica Moldova. Este o victorie împotriva Federaţiei Ruse care a mobilizat resurse fără precedent în încercarea de a influenţa rezultatul alegerilor democratice şi al referendumului. Rezultatul strâns al referendumului nu înseamnă că Moldova este divizată, ci înseamnă că, în ciuda propagandei şi a implicării masive a Federaţiei Ruse, oamenii au găsit puterea de a alege Europa”, a postat Mureşan.

Potrivit acestuia, în ultimii patru ani, Republica Moldova a reuşit progrese remarcabile în implementarea reformelor: „Preşedinta Maia Sandu, alături de conducerea proeuropeană şi de oamenii din Republica Moldova, au susţinut parcursul european al ţării, au gestionat efectele invaziei Rusiei în Ucraina şi au garantat siguranţa la graniţa Uniunii Europene. Integrarea europeană a Republicii Moldova va continua după rezultatul pozitiv al referendumului. Acest rezultat pozitiv va determina Europa să crească şi mai mult sprijinul pentru modernizarea ţării, pentru îmbunătăţirea nivelului de trai al oamenilor şi pregătirea Republicii Moldova de aderarea la UE. Ca preşedinte al Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţiile cu Republica Moldova, mă voi asigura că Uniunea Europeană ţine cont de voinţa oamenilor exprimată la referendum şi că oferim tot sprijinul necesar în procesul de aderare”.

Ca negociator-şef al Parlamentului European privind Planul de Creştere de 1,8 miliarde de euro pentru Republica Moldova, eurodeputatul spune că se va asigura că se adoptă cât mai repede legislaţia europeană astfel încât banii să ajungă acolo unde este nevoie de ei: în infrastructura ţării, în şcoli, drumuri, spitale, dar şi în modernizarea administraţiei publice şi continuarea reformelor în sistemul de justiţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].