Macron i-a spus lui Netanyahu că uciderea liderului Hamas ar putea deschide noi căi de pace

Macron i-a spus lui Netanyahu că uciderea liderului Hamas ar putea deschide noi căi de pace

Preşedintele francez Emmanuel Macron i-a transmis premierului israelian Benjamin Netanyahu că eliminarea liderului Hamas, Yahya Sinwar, poate oferi oportunitatea unei noi faze de negocieri pentru încetarea focului în Gaza, scrie AFP.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat luni, într-o discuţie cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, că vede uciderea liderului Hamas, Yahya Sinwar, ca pe o posibilitate de a relansa discuţiile pentru o încetare a focului în Fâşia Gaza.

Biroul preşedintelui francez a transmis că Macron consideră acest moment ca fiind propice pentru a avansa către o nouă etapă a negocierilor de pace.

Tensiunile diplomatice între guvernul francez şi Israel au crescut în ultimele săptămâni, pe fondul criticilor venite din partea Franţei privind acţiunile militare ale Israelului în Liban şi Gaza.

Macron a reiterat solicitările anterioare pentru încetarea focului atât în Gaza, cât şi în Liban, precum şi condamnările referitoare la acţiunile armatei israeliene împotriva forţelor ONU din Liban.

Discuţia are loc într-un context de escaladare a conflictului, în care Franţa şi alte puteri internaţionale fac presiuni pentru soluţii diplomatice şi umanitare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].