Donald Trump, dat în judecată de cinci bărbaţi care au fost exoneraţi într-un caz celebru de viol

Donald Trump, dat în judecată de cinci bărbaţi care au fost exoneraţi într-un caz celebru de viol

Procesul de la tribunalul federal din Philadelphia va analiza mai multe declaraţii pe care Trump le-a făcut despre bărbaţi în timpul dezbaterii sale din 10 septembrie cu rivala democrată Kamala Harris. Atunci, candidata democraţilor i-a reproşat lui Trump că în 1989 a cerut ca inculpaţii să fie executaţi.

„Pârâtul Trump a declarat în mod fals [la dezbatere] că reclamanţii au ucis o persoană şi au pledat vinovat pentru crimă. Aceste declaraţii sunt dovedit false. Reclamanţii nu au pledat niciodată vinovaţi pentru nicio infracţiune şi, ulterior, au fost scutiţi de orice faptă greşită. În plus, victimele atacurilor din Central Park nu au fost ucise”, scrie în plângerea depusă la instanţă, potrivit CNBC.

Reclamanţii mai susţin că atitudinea lui Trump faţă de bărbaţii „a făcut parte dintr-un model continuu de conduită extremă şi scandaloasă care datează de câţiva ani, constituind astfel un delict continuu”.

Reclamantii din dosar, care acum se intitulează Cei Cinci Exonerati, sunt Yusef Salaam, Raymond Santana, Kevin Richardson, Antron Brown si Korey Wise. Salaam este membru al Consiliului oraşului New York.

Procesul de defăimare, informaţii false şi provocarea intenţionată de suferinţă emoţională conţine o solicitare de despăgubire de peste 75.000 de dolari.

Purtătorul de cuvânt al campaniei lui Donald Trump, Steven Cheung, a respins acuzaţiile spunând că au scop electoral.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].