Ciucă: forţele care au şi cea mai mică legătură cu Rusia trebuie oprite în România

Ciucă: forţele care au şi cea mai mică legătură cu Rusia trebuie oprite în România

Mesajul a fost publicat pe reţelele de socializare.

„Doamnei Preşedinte Maia Sandu şi tuturor autorităţilor din Republica Moldova le transmit un mesaj: rezistaţi! România este alături de voi în lupta pentru democraţie şi pentru un destin european”, a transmis Nicolae Ciucă.

Liderul PNL s-a referit şi la posibila influenţă a Rusiei în România.

„După votul de ieri, reiese clar ca lumina zilei că forţele care au chiar şi cea mai mică legătură cu Rusia trebuie împiedicate să capete influenţă în România”, a precizat Nicolae Ciucă.

Scrutinul din Republica Moldova a fost câştigat de tabăra pro-europeană. Totuşi, rezultetele au fost sub aşteptări şi mult mai proaste decât au arătat sondajele din ultimele săptămâni.

La referendumul pentru parcursul european al Republicii Moldova au votat „Da” 50,46% dintre moldoveni, iar 49.54% au votat „Nu”. Ei au răspuns la întrebarea „Susţineţi modificarea Constituţiei în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.

La alegerile prezidenţiale, Maia Sandu este primul loc având 42.45% (656.354 voturi). În turul doi, preşedinta în exericiţiu se va confrunta cu Alexandr Stoianoglo care a obţinut 25.98% (401 726 voturi). Pe locul trei a ajuns Renato Usatîi cu 13.79% (213 168 voturi).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].