Fenomen spectaculos pe malul Mării Negre: valurile au emis lumină

Fenomen spectaculos pe malul Mării Negre: valurile au emis lumină

Un fenomen spectaculos s-a produs în noaptea de marţi spre miercuri la Marea Neagră. Valurile care au ajuns la ţărmul românesc au fost luminate. Specialiştii spun că fenomenul se numeşte bioluminiscenţă.

Imaginea articolului Fenomen spectaculos pe malul Mării Negre: valurile au emis lumină

Sursa foto: Facebook / Meteoplus

Fenomenul a fost vizibil la Mamaia.

„Constanţa, Mamaia, 22 Octombrie. Fenomen de bioluminiscenţă în această seară”, a anunţat, pe Facebook, Meteoplus.

Bioluminiscenţa este un fenomen natural prin care anumite organisme vii emit lumină prin reacţii chimice din corpul lor.

Potrivit Meteoplus „această lumină rece este produsă de organisme vii (licurici, peşti abisali, ciuperci) sau de microorganisme, prin oxidarea unei substanţe proteice, secretată de acestea, numită luciferină cu ajutorul ATP-ului (adenozintrifosfatului sau trifosfatului de adenozină).”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].