Războiul din Ucraina, ziua 973. Zelenski îndeamnă aliaţii să sporească presiunea asupra Coreei de Nord / Armata rusă ocupă încă un sat din regiunea Doneţk

Războiul din Ucraina, ziua 973. Zelenski îndeamnă aliaţii să sporească presiunea asupra Coreei de Nord / Armata rusă ocupă încă un sat din regiunea Doneţk

Armata rusă ocupă încă un sat din regiunea Doneţk

Forţele ruse au ocupat satul Novosadove din regiunea Doneţk, situat în apropierea graniţei dintre regiunile Doneţk şi Luhansk, pe 22 octombrie, scrie DeepState, citat de Ukrainska Pravda.

Forţele ruse au avansat, de asemenea, în satul Kruhliakivka, situat în districtul Kupiansk din regiunea Harkov, ajungând la râul Oskil.

Trupele nord-coreene vor ajunge azi la Kursk, potrivit serviciilor de informaţii militare

Trupele nord-coreene sunt aşteptate să sosească în regiunea Kursk pe 23 octombrie pentru a sprijini armata rusă împotriva incursiunii Ucrainei în regiune, a declarat Kyrylo Budanov, şeful serviciilor de informaţii militare din Ucraina (HUR), pentru Zona de război pe 22 octombrie.

„Aşteptăm primele unităţi mâine în direcţia Kursk”, a spus Budanov , deşi nu a precizat câte vor fi desfăşurate.

Zelenski îndeamnă aliaţii să sporească presiunea asupra Coreei de Nord

La 22 octombrie, preşedintele Volodimir Zelenski a îndemnat aliaţii Ucrainei să sporească presiunea asupra Coreei de Nord, solicitând un „răspuns concret” la escaladarea sprijinului militar al acestei ţări pentru războiul de amploare al Rusiei, scrie Kyiv Independent.

Două brigăzi nord-coreene de până la 6.000 de persoane fiecare sunt în prezent în curs de formare în Rusia, a declarat Zelenski în discursul său de seară, citând rapoarte ale serviciilor de informaţii militare.

„Dar noi ştim cum să răspundem la această provocare”, a spus el.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].