Haos în Mexic: un preot a fost asasinat, 19 membri ai unui cartel au fost împuşcaţi

Haos în Mexic: un preot a fost asasinat, 19 membri ai unui cartel au fost împuşcaţi

Un schimb de focuri care avut loc lângă capitala statului mexican Sinaloa s-a soldat cu moartea a 19 membri ai unei bande. Autorităţile au anunţat că aproximativ 30 de bărbaţi înarmaţi i-au atacat pe militarii aflaţi lângă oraşul Culiacan.

Militarii şi agenţii federali au ripostat Ulterior, un lider local al cartelului din Sinaloa a fost arestat, a anunţat marţi, Ministerul Apărării din Mexic, potrivit Reuters. În timpul operaţiunii, au fost confiscate şapte vehicule şi aproape 30 de arme de foc, inclusiv mitraliere, muniţie, dar şi veste şi căşti de tip militar.

Violenţa a ajuns la un nivel periculos în statul de pe coasta de vest a Pacificului după arestarea lui Ismael „El Mayo” Zambada, liderul fondator al organizaţiei din Sinaloa. La sfârşitul lunii iulie, acesta a fost transportat cu avionul pe o pistă de aterizare din SUA, lângă oraşul El Paso, Texas, şi a fost luat imediat în custodie de oficialii americani. Zambada, care are peste 70 de ani, a susţinut că un membru al Los Chapitos, o altă facţiune a cartelului de la Sinaloa, l-a răpit şi l-a dus în SUA împotriva voinţei sale.

Într-un alt incident, un preot a fost împuşcat mortal în statul mexican Chiapas. Martorii spun că doi bărbaţi pe motocicletă s-au apropiat de biserică şi au deschis focul asupra preotului Marcelo Pérez. Acesta era un cunoscut militant pentru drepturile omului şi desfăşura o campanie împotriva consumului de droguri. Autorităţile l-au identificat şi arestat pe presupusul criminal, un traficant local de droguri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].