Marea Britanie şi Germania vor semna un tratat de apărare „istoric”

Marea Britanie şi Germania vor semna un tratat de apărare „istoric”

În conformitate cu acordul, compania germană de apărare Rheinmetall va deschide o nouă fabrică în Marea Britanie, pentru a produce ţevi pentru tunurile de artilerie – asigurând astfel 400 de locuri de muncă.

Ambele ţări vor colabora pentru a dezvolta drone şi o nouă rachetă cu rază lungă de acţiune.

De asemenea, avioane germane de supraveghere maritimă vor efectua periodic patrule în Atlanticul de Nord de la baza aeriană RAF Lossiemouth din Scoţia.

Laburiştii au promis să construiască legături militare mai strânse cu Germania, ca parte dintr-un efort mai larg al acestui guvern de a restabili relaţiile cu aliaţii europeni cheie, după Brexit.

Ambasadorul Germaniei în Marea Britanie, Miguel Berger, a declarat că Comisia Europeană se va concentra foarte mult asupra apărării în următorii cinci ani şi că există spaţiu astfel încât Marea Britanie să fie implicată.

„Evident, întrebarea este – care poate fi rolul industriei britanice de apărare şi al capacităţilor Regatului Unit în acest efort comun?”, a declarat el.

Marea Britanie are deja un pact de apărare cu Franţa – Tratatul de la Lancaster House, semnat în 2010 de David Cameron şi Nicholas Sarkozy – dar acesta este primul cu Germania.

Germania şi Regatul Unit sunt cei mai mari consumatori de apărare din Europa şi cei mai mari donatori militari europeni pentru Ucraina. Ministrul britanic al apărării, John Healey, a declarat că acesta este un „moment de referinţă”, care apropie armatele şi industriile de apărare ale celor două ţări.

Cele două naţiuni cooperează deja ca membri ai alianţei NATO.

În conformitate cu noul acord, Trinity House, Rheinmetall va construi o fabrică în Regatul Unit pentru a produce ţevi pentru tunuri de artilerie – lucru pe care Marea Britanie a încetat să îl mai facă, în urmă cu mai bine de un deceniu.

Locaţia fabricii nu a fost încă anunţată, dar Ministerul Apărării afirmă că aceasta va susţine peste 400 de locuri de muncă şi va utiliza oţel britanic produs de Sheffield Forgemasters. Producătorul de oţel a fost achiziţionat recent de guvernul britanic. Se aşteaptă ca primele ţevi de tun de artilerie să iasă de pe linia de producţie în 2027

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].