Guvernul a aprobat începerea negocierilor pentru un tratat de extrădare între România şi Canada

Guvernul a aprobat începerea negocierilor pentru un tratat de extrădare între România şi Canada

Conform reprezentanţilor ministerului, acest pas este esenţial pentru actualizarea cadrului existent, reprezentat de Tratatul de extrădare între România şi Marea Britanie, încheiat la Bucureşti în 9 martie 1893, pe care care Canada îl aplică şi în prezent, ca parte a Commonwealth-ului.

„Tratatul ratificat în urmă cu 131 de ani nu mai îndeplineşte dezideratele unei cooperări eficiente, fiind foarte vechi şi aplicabil doar unei liste exhaustive de infracţiuni pentru care se poate solicita extrădarea. Potrivit reglementărilor în vigoare, durata de examinare a cererilor formulate de autorităţile române este cuprinsă între 3 şi 5 ani, însă, există şi cazuri soluţionate după 8-9 ani”, arată ministerul.

Conform acestuia, având în vedere contextul internaţional actual şi provocările criminalităţii transnaţionale, precum terorismul, traficul de persoane, traficul de droguri, traficul de arme, spălarea de bani şi corupţia, semnarea noului tratat în materia extrădării este necesară pentru maximizarea şi concentrarea eforturilor în lupta împotriva criminalităţii organizate.

Delegaţia română la negocieri va curpinde reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei şi ai Ministerului Afacerilor Externe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].