Trei aeronave F-16 Fighting Falcon, cumpărate de România din Norvegia, au ajuns joi la Câmpia Turzii

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon, cumpărate de România din Norvegia, au ajuns joi la Câmpia Turzii

Conform ministerului, aceasta este cea de-a patra serie de trei aeronave F-16 sosite în ţară, din cele cumpărate de România de la Regatul Norvegiei, împreună cu pachetul de bunuri şi servicii aferent.

Finalizarea recepţiei întregului lot este estimată pentru finalul anului 2025.

Achiziţia aeronavelor asigură creşterea securităţii României prin executarea apărării spaţiului aerian naţional şi flancului estic al Alianţei Nord-Atlantice, transmite MApN.

În cadrul programului „Avion multirol al Forţelor Aeriene”, Guvernul României a atribuit Guvernului Regatului Norvegiei contractul de achiziţie a 32 de aeronave F-16, cu suport logistic iniţial şi a unui a pachet de bunuri şi servicii complementar (de la Guvernul Statelor Unite ale Americii).

„Avioanele vor fi livrate în stare operaţională, resursa disponibilă a acestora asigurând operarea lor pentru o perioadă de tranziţie, de minimum 10 ani, către avioanele de generaţia a V-a, ceea ce face ca achiziţia avioanelor de luptă norvegiene să reprezinte, în fapt, un transfer de capabilitate între două ţări NATO aliate”, se arată în comunicatul MApN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].