Acţiunile Boeing scad după ce angajaţii au respins ultima ofertă

Acţiunile Boeing scad după ce angajaţii au respins ultima ofertă

Acţiunile Boeing au scăzut cu 4% după ce muncitorii din fabricile de pe coasta de vest a SUA au votat prelungirea grevei de şase săptămâni, punând în pericol redresarea financiară a companiei, scrie Reuters.

Imaginea articolului Acţiunile Boeing scad după ce angajaţii au respins ultima ofertă

Acţiunile Boeing scad după ce angajaţii au respins ultima ofertă

Acţiunile Boeing au scăzut joi cu 4%, după ce 64% dintre muncitorii fabricilor de pe coasta de vest au respins ultima ofertă contractuală a companiei, prelungind o grevă care durează de aproape şase săptămâni.

Greva a dus la oprirea liniilor de asamblare pentru majoritatea avioanelor comerciale Boeing, inclusiv 737 MAX, un model esenţial pentru veniturile companiei.

Oferta Boeing includea o creştere salarială de 35% pe parcursul a patru ani, dar nu includea un plan de pensie cu beneficii definite, una dintre principalele cerinţe ale greviştilor. Respingerea reprezintă o lovitură pentru noul CEO, Kelly Ortberg, care a preluat funcţia în august cu promisiunea de a îmbunătăţi relaţia cu muncitorii din fabrici.

Analiştii avertizează că prelungirea grevei va încetini redresarea Boeing, afectând şi mai mult situaţia financiară a companiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].