Ruşii încearcă să construiască puncte de trecere în apropiere de râul Oskil pentru a avansa spre Kupiansk

Ruşii încearcă să construiască puncte de trecere în apropiere de râul Oskil pentru a avansa spre Kupiansk

Kupiansk este un oraş cu o importanţă strategică pentru ucraineni, care a şi fost temporar ocupat de ruşi, în 2022. În ultimele luni, oraşul a fost ţinta unor atacuri masive ale ruşilor, care au devenit foarte activi în apropiere de oraş, în  special după ce au reînceput ofensiva în Harkiv.

„Inamicul îşi concentrează acum eforturile pe a ajunge la… râul Oskil. În apropiere de râu, inamicul încearcă să stabilească puncte de trecere”, a spus purtătorul de cuvânt al Gărzii Naţionale.

În apropiere de linia de front din Kupiansk, ruşii au intensificat în ultimele luni şi folosirea de blindate. Au fost raportate mai multe atacuri în apropiere de aşezările Tabaiivka, Pişchane şi Kolisnikivka.  Ruşii au încercat să captureze punctul de trecere peste râul Oskil, dar garda naţională ucraineană a oprit acest efort. În ultima vreme, ruşii au avansat în Ucraina şi în apropiere de Kreminna şi Siversk.

Ucraina se confruntă, în acest moment, cu reticenţă pe plan internaţional faţă de posibila sa aderare la NATO şi, astfel, de implementarea planului pentru victoria Ucrainei. După ce au apărut informaţii în presă potrivit cărora şapte state NATO nu vor ca Ucraina să adere acum la Alianţă, dar Kievul a negat informaţia, ieri, cancelarul Olaf Scholz a transmis că Ucraina nu poate deveni stat membru aliat cât timp se află în război, iar Slovacia a transmis că dorinţa Kievului de a intra în NATO „nu este realistă”.

Acum, preşedintele Zelenski a cerut crearea unui plan naţional de întărire a unor domenii precum cel economic, militar şi informaţional. Potrivit liderului ucrainean, alături de planul pentru victoria Ucrainei, acest plan intern va asigura un răspuns potrivit la provocările din următorii ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].