Au început alegerile parlamentare anticipate în Bulgaria

Au început alegerile parlamentare anticipate în Bulgaria

Bulgarii vor vota duminică pentru a alege Parlamentul, cu ocazia celui de-al şaptelea scrutin legislativ din 2021, fără nicio speranţă reală de a scăpa de extrema dreaptă pro-rusă. Sondajele de opinie arată că peste 60% dintre bulgari consideră situaţia „extrem de îngrijorătoare”.

Secţiile de votare se deschid la ora 7:00 (5:00 GMT), estimările iniţiale ale exit-poll-urilor urmând să fie publicate în jurul orei 20:00 (18:00 GMT).

Sondajele dau partidului Vazrajdane între 13% şi 14% din intenţiile de vot, la fel de mult ca reformatorilor CC/BD, care pierd teren cu fiecare scrutin care trece.

Condus de fostul prim-ministru Boïko Borissov, partidul GERB este în frunte, fiind creditat cu aproximativ 26% din intenţiile de vot.

În urmă cu cinci luni, doar 34% dintre alegători s-au prezentat la urne, cel mai scăzut nivel de la căderea comunismului în ţară, în urmă cu 35 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].