G7 promite să ia măsuri drastice împotriva Rusiei, care ocoleşte sancţiunile petroliere

G7 promite să ia măsuri drastice împotriva Rusiei, care ocoleşte sancţiunile petroliere

„Ne menţinem angajamentul de a lua noi iniţiative ca răspuns la încălcările plafonului preţului petrolului”, a afirmat grupul într-o declaraţie după o reuniune de la Washington. Aceste măsuri suplimentare nu au fost prezentate în detaliu.

În decembrie 2022, G7, împreună cu UE şi Australia, au convenit să facă presiuni asupra cumpărătorilor de petrol rusesc pentru a nu depăşi un anumit plafon de preţ.

Acordul era menit să limiteze vânzările şi veniturile din petrolul rusesc, fără a reduce exporturile atât de brusc încât să provoace creşterea preţurilor globale la petrol. Totuşi, unele ţări, în special China, au continuat să importe ţiţei rusesc fără a respecta plafonul de preţ.

Miniştrii de finanţe din G7 au declarat, de asemenea, că vor lua măsuri suplimentare menite să „ridice costurile pentru Rusia privind utilizarea flotei fantomă pentru a evita sancţiunile”.

Oficialii spun că Rusia şi-a folosit flota „fantomă” de petroliere, multe dintre ele vechi, nemarcate şi prost întreţinute, pentru a eluda sancţiunile prin transportarea petrolului fără a declara în mod corespunzător încărcătura sau traseul.

SUA şi UE au sancţionat strict câteva dintre aceste nave şi proprietarii lor, în special compania maritimă Sovcomflot, deţinută de guvernul rus.

Miniştrii din G7 au declarat că intenţionează „să ne intensificăm eforturile pentru a împiedica instituţiile financiare să sprijine Rusia în eludarea sancţiunilor noastre”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].