Şeful Băncii Centrale a Irlandei: Europa rămâne cel mai bun loc în care să trăieşti

Şeful Băncii Centrale a Irlandei: Europa rămâne cel mai bun loc în care să trăieşti

„Nu mă pot gândi la un loc mai bun pentru ca familia mea să trăiască – şi am călătorit peste tot în lume”, a declarat Gabriel Makhlouf bancherilor şi jurnaliştilor în cadrul unui eveniment organizat sâmbătă la Washington.

Înainte de a prelua conducerea băncii centrale irlandeze în 2019, el a fost cel mai înalt funcţionar al Trezoreriei din Noua Zeelandă. Înainte de aceasta, a fost funcţionar public britanic şi consilier al fostului prim-ministru Gordon Brown. Născut în Egipt, el deţine paşapoarte britanice şi greceşti.

„Un lucru incredibil de puternic pe care îl avem în Europa este spiritul de unitate şi recunoaşterea faptului că legăturile contează – şi petrecem mult timp agonizând cu privire la tot felul de lucruri”, a spus el. „Dar, de fapt, din punctul meu de vedere, agonia este legată de potenţialul pe care îl mai putem realiza, spre deosebire de – există vreo problemă pe care nu o putem rezolva”.

Economia Europei se zbate într-o fază de creştere lentă în acest moment, consumatorii ezitând să cheltuiască în ciuda inflaţiei în scădere, a salariilor în creştere şi a unei pieţe a muncii puternice. De asemenea, întreprinderile nu sunt foarte dornice să investească pe fondul incertitudinii crescute şi al riscurilor geopolitice.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].