Ruşii au ocupat satul Levadne, din regiunea Zaporojie, şi avansează pe direcţiile Pokrovsk şi Vuledar. Zelenski transmite că Ucraina va trebui să lupte cu nord-coreenii în Europa

Ruşii au ocupat satul Levadne, din regiunea Zaporojie, şi avansează pe direcţiile Pokrovsk şi Vuledar. Zelenski transmite că Ucraina va trebui să lupte cu nord-coreenii în Europa

Se pare că ruşii au intensificat atacurile în apropiere de Shakhtarske, folosind mai ales blindatele şi infanteria. Ieri după amiază, un convoi de opt blindate a ajuns în satul Shakhtarske şi au încercat să spargă apărarea ucrainenilor şi să ajungă în Velika Novosilva. A fost lovit un vehicul rusesc, forţându-i pe ruşi să se întoarcă, însă seara, un convoi şi mai mare, de 15 vehicule, a ajuns iar în zonă şi s-a despărţit la Zolota Niva. O parte din acest convoi a încercat să ajungă în Velika Novosilka, dar primul vehicul a fost lovit şi, astfel, au decis să se retragă. Nu se ştie ce s-a întâmplat cu cea de-a doua parte a convoiului.

În Bohoiavlenka, o aşezare care se află la câţiva kilometri de Shakhtarske, ruşii au dislocat infanteria, iar luptele au continuat ieri până târziu în noapte.

Şi Institutul pentru Studiul Războiului confirmă avantajele ruşilor de pe câmpul de luptă din Ucraina. Aceştia transmis că ruşii au avansat chiar şi în Gluşcovo, în Kursk, deşi linia frontului din Rusia rămâne, în mare parte, neschimbată. În Kursk, armata rusă ar fi lansat un atac mecanizat de mărimea unui pluton şi şi-au recâştigat poziţiile de la est de Novi Put, în timp ce ucrainenii îşi menţin poziţiile la sud-est de această aşezare. În Ucraina, ISW scrie că forţele ruseşti au avansat pe direcţiile Pokrovsk şi Vuledar, din Doneţk, doar ieri desfăşurând câte 40 de atacuri pe fiecare direcţie, potrivit unui raport al statului major al apărării.

Forţele armate ucrainene sunt constrânse, acum, nu doar de activitatea ruşilor în Ucraina, ci şi de perspectiva folosirii de către Moscova, în război, a nord-coreenilor care se antrenează, în prezent, în Rusia.

„Fiecare zi de război dovedeşte că Moscova este hotărâtă să-şi continue agresiunea. Ei (ruşii – n.r.) nu vor altceva. Şi, de aceea, încearcă să-şi crească producţia de arme şi, de aceea, ocolesc sancţiunile. Şi ei consideră din ce în ce mai mult Coreea de Nord un aliat, iar militarii lor pot fi pe câmpul de luptă împotriva Ucrainei. Ucraina va fi forţată, de fapt, să lupte împotriva Coreei de Nord în Europa. Acestea sunt condiţii în care lipsa unor decizii mai puternice din partea partenerilor de a sprijini Ucraina nu face decât să încurajeze Putin să investească în continuare în teroare. Lumea întreagă poate opri războiul. Abstracţiunile şi cuvintele nu sunt suficiente. Sunt necesari paşi concreţi. Am prevăzut astfel de paşi în Planul Victoriei. Aceşti paşi îi vor împiedica pe autorii războiului să devină şi mai agresivi. Ne aşteptăm la o presiune mai mare asupra Rusiei. Ne aşteptăm la mai mult sprijin pentru Ucraina”, a transmis Zelenski, ieri seară.

Potrivit serviciilor sud-coreene de informaţii, Phenianul a trimis în Rusia 3.000 de militari pentru a ajuta armata rusă în război.  Primele unităţi militare de nord-coreeni au fost antrenaţi în estul Rusiei şi ar fi fost trimişi, ulterior, în zona de luptă. Au fost surprinşi în Kursk în urmă cu cinci zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].