Începe procesul actorului francez Gerard Depardieu, acuzat de agresiune sexuală

Începe procesul actorului francez Gerard Depardieu, acuzat de agresiune sexuală

Depardieu nu va participa din motive de sănătate, iar interogatoriul şi pronunţarea verdictului vor fi amânate pentru o dată ulterioară.

Depardieu, cunoscut pentru rolurile emblematice din cinematografia franceză, respinge acuzaţiile, susţinând că nu a „abuzat niciodată o femeie”. Actorul beneficiază de sprijinul unor colegi din industrie, care susţin că atacurile reprezintă un „atac la adresa artei însăşi”.

Dacă va fi găsit vinovat, Depardieu ar putea primi o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare, însă cel mai probabil va primi o pedeapsă cu suspendare şi o amendă deloc mică.

Procesul este văzut ca pe un moment important pentru mişcarea MeToo din Franţa, care urmăreşte să scoată în evidenţă şi să combată violenţa sexuală, în special în industriile dominate de bărbaţi. Criticii au reacţionat inclusiv la declaraţia preşedintelui Emmanuel Macron, care l-a numit pe Depardieu „mândria Franţei,” calificând această remarcă drept descurajantă pentru eforturile de combatere a violenţelor de orice fel împotriva femeilor.

Popularitatea lui Depardieu a scăzut recent, în contextul mai multor acuzaţii de comportament neadecvat, iar el urmează să fie judecat anul viitor într-un alt proces, unde este acuzat că ar fi violat-o pe actriţa Charlotte Arnould.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].