Alimentele bio, excluse de la plafonarea preţurilor: „Ne pun în aceeaşi categorie cu alcoolul"

Alimentele bio, excluse de la plafonarea preţurilor: „Ne pun în aceeaşi categorie cu alcoolul”

„Asociaţia noastră şi nici celelalte asociaţii care promovează agricultura ecologică nu am fost invitaţi la consultări la MADR, pentru a afla detalii privind modul cum se va realiza plafonarea adaosurilor comerciale la produsele alimentare româneşti. Aflăm <pe surse> că alimentele bio româneşti sunt exceptate de la această plafonare a adaosului comercial, alături de vinuri şi băuturi alcoolice! Adică alimentele bio sunt în aceeaşi categorie cu alcoolul! România rămâne originală în UE”, transmite asociaţia citată.

Asociaţia Operatorilor din Agricultura Ecologică – BIO România adaugă: „După ce în 2007 am fost singura ţară membră UE care nu dădea subvenţii fermierilor BIO, în 2015 am fost singura ţară UE care a interzis acordarea subvenţiilor pentru păşunile certificate BIO, iar acum, după ce alimentele bio au fost taxate din nou cu TVA, precum alimentele convenţionale, adică 9%, iar sucul de cătină BIO cu miere de albine cu TVA 19%, precum alcoolul şi băuturile carbogazoase, aflăm pe <surse> că alimentele bio nu vor beneficia de această plafonare pentru a avea un preţ mai redus la raft”.

„Agricultura ecologică şi alimentele bio sunt cele mai prietenoase cu mediul şi cu sănătatea consumatorilor”, subliniază asociaţia, cerând o mai bună implementare a directivelor europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].