Xabi Alonso a decis unde va antrena în sezonul următor. Spaniolul le-a refuzat pe Liverpool şi Bayern

“Acesta este locul potrivit pentru mine, pentru a mă dezvolta ca antrenor”, a declarat Alonso vineri, adăugând că dorinţa echipei sale de a reuşi a fost un motiv cheie pentru a rămâne.

“Mi-au dat atât de multe motive pentru a continua să cred în echipă, pentru angajamentul lor, pentru dorinţa lor, pentru foamea lor de a avea un sezon mare. Simt că munca mea nu s-a terminat aici”, a declarat Alonso, în vârstă de 42 de ani.

“Vreau să ajut echipa şi vreau să-i ajut pe jucătorii tineri să se dezvolte. Şi dacă fac parte din acest proces, sunt fericit cu asta. Aşa că, punând toate lucrurile cap la cap, această decizie importantă, sunt convins că este cea corectă. Sunt fericit. Sunt încă tânăr”, a mai spus antrenorul spaniol.

Alonso a declarat că a reflectat asupra viitorului său în timpul recentei pauze internaţionale înainte de a o informa pe Leverkusen.

Leverkusen este pe drumul spre primul său titlu în Bundesliga, cu 10 puncte avans, cu opt meciuri rămase de disputat. Leverkusen, care se afla în zona de retrogradare când Alonso a preluat echipa în octombrie 2022, este încă neînvinsă în toate competiţiile în acest sezon.

Existau speculaţii privind o plecare a lui Alonso la Bayern sau Liverpool. Fostul mijlocaş a fost jucător atât la Bayern, cât şi la Liverpool. Ambele cluburi sunt în căutarea unor noi antrenori pentru sezonul viitor. Bayern se desparte de Thomas Tuchel, din cauza rezultatelor slabe în acest sezon, în timp ce Jürgen Klopp a decis să ia o pauză şi să plece de la Liverpool după nouă ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].