Şeful armatei israeliene spune că Israelul va răspunde atacului iranian

Imaginea articolului Şeful armatei israeliene spune că Israelul va răspunde atacului iranian

Şeful armatei israeliene spune că Israelul va răspunde la atacul cu rachete şi drone al Iranului

Netanyahu îndeamnă comunitatea internaţională să “rămână unită” împotriva Iranului

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a declarat luni că Iranul ameninţă pacea mondială şi că comunitatea internaţională trebuie să rămână unită pentru a face faţă agresiunii republicii islamice.

“Comunitatea internaţională trebuie să continue să rămână unită pentru a rezista acestei agresiuni iraniene, care ameninţă pacea mondială”, a spus el într-o declaraţie publicată de biroul său pe X, după ce Iranul a efectuat un atac direct asupra Israelului în weekend, folosind sute de drone şi rachete.

Şeful armatei israeliene afirmă că Israelul va răspunde la atacul cu rachete al Iranului din weekend

Şeful Statului Major al armatei israeliene a declarat luni că Israelul va răspunde la atacul cu rachete al Iranului din weekend, dar nu a precizat când şi cum.

Generalul-locotenent Herzi Halevi a declarat că Israelul încă se gândeşte la paşii pe care îi va urma, dar a precizat că atacul iranian cu rachete şi drone de atac “va fi întâmpinat cu un răspuns”. Halevi a vorbit în timpul unei vizite la baza aeriană Nevatim, despre care Israelul spune că a suferit pagube uşoare în atacul iranian.

Premierul Benjamin Netanyahu s-a întâlnit cu înalţi oficiali pentru a discuta un posibil răspuns. Liderii mondiali au îndemnat Israelul să nu riposteze după ce Iranul a lansat un atac care a implicat sute de drone, rachete balistice şi rachete de croazieră.

Atacul iranian de sâmbătă a marcat prima dată când Iranul a lansat un atac militar direct asupra Israelului, în ciuda unor decenii de duşmănie care datează de la Revoluţia islamică din 1979 a ţării. Atacul a avut loc la mai puţin de două săptămâni după un presupus atac israelian în Siria, care a ucis doi generali iranieni într-o anexă a ambasadei Iranului.

REZUMAT

  • Reprezentantul Israelului la ONU a cerut duminică Consiliului de Securitate al ONU să impună “toate sancţiunile posibile” împotriva Iranului în urma atacului împotriva Israelului.
  • Ambasadorul iranian la ONU, Amir Saeid Iravani, a declarat la reuniunea de urgenţă a ONU că ţara sa îşi exercită “dreptul inerent la autoapărare”.  
  • Preşedintele american Joe Biden l-a avertizat pe premierul israelian Binyamin Netanyahu că Washingtonul nu va lua parte la o contraofensivă împotriva Iranului, o opţiune pe care cabinetul de război al lui Netanyahu o favorizează după atacul aerian masiv asupra teritoriului israelian, potrivit unor oficiali.
  • Şeful Statului Major al forţelor armate iraniene a declarat că atacul asupra Israelului “şi-a atins toate obiectivele”. Israelul declarase că se pregăteşte pentru un posibil atac iranian după ce un atac aerian a ucis doi generali iranieni în Siria, la 1 aprilie. Iranul a acuzat Israelul pentru acel atac şi a promis răzbunare.  
  • Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat luni că Franţa va face tot ce îi stă în putinţă pentru a evita o nouă escaladare a conflictului din Orientul Mijlociu.
  • Armata israeliană a confirmat luni că patru soldaţi israelieni au fost răniţi într-o explozie la sute de metri în interiorul teritoriului libanez, după ce anterior a declarat că soldaţii au fost răniţi într-o explozie de origine necunoscută în timpul activităţii de-a lungul frontierei de nord.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].