Olaf Scholz, nevoit să răspundă la o întrebare neobişnuită în China: nu fumăm toţi canabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenţii chinezi din Shanghai că nu sunt obligaţi să fumeze canabis dacă studiază în Germania şi că Germania a legalizat canabisul în speranţa că va scădea consumul.

Imaginea articolului Olaf Scholz, nevoit să răspundă la o întrebare neobişnuită în China: nu fumăm toţi canabis în Germania

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, efectuează o vizită în China. Sursa foto: Hepta/Mediafax Foto

Scholz a făcut aceste declaraţii ca răspuns la o întrebare a unui student de la Universitatea Tongji, care a întrebat dacă va trebui să fumeze canabis dacă va studia în Germania, deoarece drogul nu este legal în China.

Nu vrem ca mai mulţi oameni să consume canabis, ci mai puţini oameni să consume canabis, vrem să existe mai multă educaţie publică în acest sens“, a declarat Scholz, potrivit Reuters.

Răspunsul este foarte simplu: nu fumaţi. Anul acesta voi împlini 66 de ani şi nu am fumat niciodată canabis“.

Cancelarul, care se află într-o vizită în China şi se va întâlni marţi cu liderii de la Beijing, a declarat că Germania doreşte să scoată canabisul “din zona gri”.

Germania a adoptat în februarie o lege de legalizare a canabisului, permiţând persoanelor fizice şi asociaţiilor să cultive şi să deţină cantităţi limitate de canabis.

Aproximativ 4 milioane de persoane au consumat canabis în Germania în 2022, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].