Comisia Europeană sprijină industria europeană producătoare de fotovoltaice prin noua Cartă a energiei solare

Comisarul pentru energie Kadri Simson, miniştrii din 23 de ţări ale UE şi mai mulţi reprezentanţi ai sectorului au semnat noua Cartă a energie solare, în cadrul euniunii informale a Consiliului Energie.

Imaginea articolului Comisia Europeană sprijină industria europeană producătoare de fotovoltaice prin noua Cartă a energiei solare

Comisia Europeană sprijină industria europeană producătoare de fotovoltaice prin noua Cartă a energiei solare

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, Carta stabileşte o serie de angajamente voluntare de sprijinire a sectorului de producţie a fotovoltaicelor din UE.

Ea marchează ultimul pas în cadrul măsurilor Comisiei de sprijinire a producţiei de panouri solare din Europa, urmând unei propuneri de regulament privind industria „zero net”, care este acum convenită provizoriu de colegiuitori, şi înfiinţării Alianţei europene a industriei fotovoltaice solare.

Comisia arată că noua Cartă va asigura faptul că tranziţia verde şi obiectivele industriale ale Europei merg mână în mână, prin accelerarea utilizării surselor de energie regenerabile, sporind în acelaşi timp competitivitatea sectorului şi crearea de locuri de muncă „verzi”.

„Sectorul de producţie a fotovoltaicelor pentru energie solară este esenţial pentru realizarea obiectivelor noastre în domeniul energiei, al climei şi al competitivităţii. Trebuie să ne asigurăm că industria energiei solare rămâne solidă, pentru a contribui la mixul energetic viitor al Europei, axat pe sursele de energie regenerabile. Carta europeană a energiei solare reuneşte Comisia, autorităţile naţionale şi industria de profil, promovând cooperarea şi oferind sprijin pentru producţia de panouri solare fabricate în Europa”, a declarat comisarul pentru energie Kadri Simson.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].