Cifra de afaceri din industrie, mai mare cu 11,7% în februarie faţă de luna precedentă

Cifra de afaceri din industrie a crescut în termeni nominali, în luna februarie 2024, comparativ cu luna precedentă, pe total, cu 11,7%, datorită creşterii înregistrate în industria prelucrătoare (+12,1%) şi în industria extractivă (+1,0%).

Pe marile grupe industriale, creşteri au înregistrat: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+18,1%), industria bunurilor intermediare (+17,0%), industria bunurilor de capital (+11,0%), industria bunurilor de uz curent (+5,9%) şi industria energetică (+5,6%).

În februarie 2024, comparativ cu luna similară din 2023, cifra de afaceri din industrie a crescut în termeni nominali cu 8,2%, datorită creşterii înregistrate în industria prelucrătoare (+9,4%). Industria extractivă a scăzut cu 17,6%.

Pe marile grupe industriale, creşteri au înregistrat: industria energetică (+13,5%), industria bunurilor de capital (+11,3%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+6,9%), industria bunurilor intermediare (+5,5%) şi industria bunurilor de uz curent (+5,3%).

Comparativ cu primele două luni din 2023, în perioada 1 ianuarie-29 februarie 2024, cifra de afaceri din industrie a crescut cu 5,4%, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+7,1%). Industria
extractivă a scăzut cu 25,2%.

Pe marile grupe industriale, creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria bunurilor de capital (+10,6%), industria energetică (+4,8%), industria bunurilor de uz curent (+4,0%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+2,9%) şi industria bunurilor intermediare (+1,6%).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].