Resturile unui şarpe preistoric, mai lung decât un autobuz şcolar, au fost descoperite în India

Şarpele a trăit în urmă cu 47 de milioane de ani şi era mai lung decât un autobuz şcolar, potrivit CNN. Resturile au fost descoperite în 2005 la o mină de cărbune din statul Gujarat din vestul Indiei. De atunci au fost analizate, iar recent doi cercetători de la Institutul Indian de Tehnologie Roorkee din statul Uttarakhand au prezentat un raport.

Ei au analizat 27 de vertebre fosilizate şi au realizat după mulţi ani de cercetări că resturile aparţin unui şarpe uriaş şi nu unui crocodil, aşa cum s-a crezut la început.

Pe baza dimensiunii vertebrelor conservate, cercetătorii au estimat că şarpele ar fi avut o lungime cuprinsă între 10,9 metri şi 15,2 metri. Spre comparaţie, cei mai mari şerpi din prezent ajung la o lungime de şase metri.

Cercetătorii mai cred că şarpele era un prădător de ambuscadă din cauza mărimii uriaşe. Probabil, acesta trăia într-o zonă mlăştinoasă şi nu putea să urce în copaci.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].