Războiul din Ucraina, ziua 791. Senatul SUA aprobă ajutorul de 61 de miliarde de dolari pentru Kiev / ISW: Rusia ar putea trece la atacarea sistemelor de transport ale Ucrainei

UPDATE ISW: Rusia ar putea trece la atacarea sistemelor de transport ale Ucrainei

Forţele ruse şi-ar putea schimba obiectivul în următoarele săptămâni pentru a viza infrastructura de transport a Ucrainei, a scris Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în ultimul raport.

Moscova a intensificat atacurile cu rachete şi drone împotriva reţelei energetice a Ucrainei în primăvara anului 2024, exploatând întârzierile în ajutorul occidental care au dus la o lipsă critică de muniţie şi de apărare antiaeriană. Asaltul nu a reuşit să pună la pământ reţeaua de energie a Ucrainei, dar a distrus instalaţii critice din mai multe oraşe.

Adoptarea mult aşteptată a unui pachet de asistenţă pentru securitate în valoare de 61 de miliarde de dolari în Congresul SUA înseamnă că capacităţile de apărare ale Ucrainei vor primi în curând un impuls semnificativ.

ISW a declarat că, în timp ce Ucraina aşteaptă sosirea noilor arme, forţele ruse îşi vor continua asaltul pentru a “maximiza daunele aduse infrastructurii ucrainene şi capacităţii bazei industriale de apărare”.

Potrivit ISW, Rusia ar putea, de asemenea, să schimbe tactica, îndreptându-şi atenţia de la infrastructura energetică la reţelele de transport pentru a împiedica livrările de arme să ajungă pe liniile frontului.

“Forţele ruse şi-ar putea schimba setul de ţinte pentru a lovi infrastructura de transport, logistica şi depozitele militare ucrainene”, au declarat analiştii.

ISW şi-a bazat predicţia în parte pe remarcile ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, care a anunţat marţi, că Moscova va intensifica atacurile împotriva centrelor logistice şi a instalaţiilor de depozitare a armelor ucrainene.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Proiectul de lege a fost aprobat cu 79 de voturi pentru şi 18 împotrivă.

Proiectul de lege se îndreaptă acum spre Casa Albă pentru a fi promulgat de către preşedintele american Joe Biden.

“Voi semna acest proiect de lege şi mă voi adresa poporului american imediat ce va ajunge mâine pe biroul meu, astfel încât să putem începe să trimitem arme şi echipamente în Ucraina în această săptămână”, a declarat Biden într-un comunicat de presă al Casei Albe după vot.

Preşedintele Volodimir Zelenski le-a mulţumit parlamentarilor americani pentru susţinerea proiectului de lege.

“Sunt, de asemenea, recunoscător tuturor americanilor care continuă să susţină Ucraina şi recunosc faptul că semnificaţia istorică a acestui proiect de lege transcende politica”, a declarat Zelenski.

Zelenski consideră sistemele de apărare aeriană, armele cu rază lungă de acţiune şi artileria ca fiind cele mai urgente nevoi ale Ucrainei, numindu-le “instrumente cruciale pentru restabilirea rapidă a unei păci juste”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].