Flacăra olimpică va putea fi admirată de parizieni şi vizitatori pe 14 iulie

Flacăra olimpică va fi deschisă publicului pe 14 iulie, zi de sărbătoare naţională a Franţei. Primăria Parisului îşi va deschide porţile în acea seară. Acest lucru va permite publicului să admire flacăra olimpică cu câteva zile înainte de începerea Jocurilor.

„Primăria va fi deschisă toată noaptea pentru ca parizienii şi vizitatorii să o poată admira”, a declarat primarul Parisului, Anne Hidalgo, prezentând evenimentele planificate în jurul Jocurilor, potrivit AFP.

Aceasta va fi o „mare veghe” pentru flacără, care va „dormi pe holurile” clădirii fără a fi stinsă, a adăugat primarul franco-spaniol.

Flacăra olimpică va face un tur al Parisului pe 14 şi 15 iulie, înainte de a reveni în vestul capitalei pe 26 iulie, cu câteva ore înainte de ceremonia de deschidere pe malurile Senei. În timpul Jocurilor Olimpice, care vor dura până la 11 august, publicul va putea vizita torţa din Grădinile Tuileries, o atracţie turistică populară de lângă Luvru.

Cu 12 zile înainte de ceremonia de deschidere, Parisul va găzdui tradiţionalul foc de artificii pe 14 iulie, la înălţimea Turnului Eiffel, care va fi apoi împodobit cu cele cinci inele olimpice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].