Huawei lansează un nou brand de software pentru condusul inteligent

Anunţul a fost făcut de Jin Yuzhi, directorul general al unităţii de afaceri Intelligent Automotive Solution (IAS) a Huawei, în cadrul unui eveniment care s-a desfăşurat înainte de Salonul Auto de la Beijing.

Noul brand Qiankun, care simbolizează o combinaţie între cer şi Munţii Kunlun, intenţionează să furnizeze sisteme de conducere autonomă care să implice şasiul de conducere, sistemul audio şi scaunul şoferului, relatează agenţia Reuters.

Jin Yuzhi a declarat că în decurs de un an este de aşteptat ca 10 modele de maşini să adopte acest sistem.

,,2024 va fi primul an pentru comercializarea în masă a conducerii inteligente, iar numărul cumulat de maşini aflate pe şosele echipate cu sistemul de autoconducere Huawei va depăşi 500.000 până la sfârşitul anului”, a afirmat Yuzhi, potrivit sursei citate.

Conglomeratul tehnologic şi-a lansat unitatea de maşini inteligente în 2019 cu scopul ca aceasta să devină echivalentul furnizorului auto german Bosch din era vehiculelor electrice inteligente. Diversificarea sa în domeniul vehiculelor electrice vine pe fondul intensificării războiului preţurilor pe cea mai mare piaţă auto din lume, care se confruntă cu o încetinire a ritmului de vânzări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].