Suedia, gazda concursului Eurovision 2024, se pregăteşte pentru proteste anti-Israel

Autorităţile suedeze au declarat că la concursul Eurovision, care va avea loc la Malmo în perioada 7-11 mai, vor fi măsuri de securitate sporite, pe fondul protestelor preconizate în legătură cu participarea Israelului la concurs şi al unui nou context geopolitic de când Suedia a aderat la NATO.

La Malmo, cu prilejul Eurovision, se estimează că vor ajunge 100.000 de vizitatori. Malmo, al treilea oraş ca mărime din Suedia, are o populaţie musulmană numeroasă.

Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU), care organizează concursul, s-a opus solicitărilor de excludere a Israelului din cauza războiului din Gaza. Controversele legate de acest conflict au afectat deja diverse evenimente culturale din Europa.

Se aşteaptă ca atenţia să se concentreze în mare măsură asupra concurentei israeliene Eden Golan şi a cântecului său Hurricane, deoarece sunt planificate mai multe manifestări pro-palestiniene de amploare în faţa locului de desfăşurare a concursului din Malmo, notează Reuters.

Israelului i s-a permis să concureze după ce a fost de acord să modifice versurile cântecului său original “October Rain”, despre care EBU a spus că făcea referire la atacul Hamas din 7 octombrie din Israel.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].