Visul timişorenilor, mai aproape. Construcţia noului stadion Dan Păltinişanu, aprobată în şedinţa Guvernului de la Timişoara

„Am vrut să facem această şedinţă de Guvern la Timişoara în semn de respect pentru toţi locuitorii din Timiş. Este un semnal clar pe care Guvernul României îl dă astăzi. Judeţul Timiş merită şi are dreptul să aibă parte de investiţii guvernamentale de anvergură, pe măsura contribuţiei pe care o are la PIB-ul României. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume, ca în Banat: Timişul a fost văduvit mult prea mult timp de proiecte majore, deşi este unul dintre polii de creştere economică ai ţării. În 30 de ani, prea puţini din banii cetăţenilor din Timiş s-au întors aici în investiţii care să le facă viaţa oamenilor mai bună”, spune Marcel Ciolacu la începutul şedinţei de guvern, care se desfăşoară la Timişoara.

El afirmă că joi vor fi demarate procedurile pentru construirea Institutului Regional de Oncologie din Timişoara.

„Este un obiectiv foarte important pentru vieţile a zeci de mii de pacienţi, o investiţie PNRR de peste 230 de milioane de euro. Noul institut va avea 250 de paturi şi ambulatoriu integrat cu 26 cabinete medicale. Vor fi dotări de ultimă oră pentru analize de laborator, imagistică, bloc operator, terapie intensivă şi centru pentru transplant. (…) Un alt proiect foarte aşteptat pe plan local de zeci de mii de suporteri este construcţia noului stadion de fotbal. Anul trecut, împreună cu doi timişoreni, Sorin Grindeanu şi cu Alfred Simonis, m-am întâlnit cu liderii galeriei lui Poli Timişoara. Le-am promis că vom demara acest proiect şi azi ne ţinem de cuvânt: aprobăm indicatorii tehnico-economici pentru Stadionul din Timişoara. Va fi o arenă modernă, de 30 de mii de locuri, unde vor fi investiţi peste 165 de milioane de euro”, adaugă premierul.

De asemenea, el precizează că tot joi va fi aprobat deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei cu Ungaria, la Beba Veche.

„Este un obiectiv din lunga listă de investiţii în infrastructură, aflate în derulare în judeţul Timiş, ca de altfel în întreaga ţară”, încheie Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].