Exerciţiu NATO de dislocare rapidă a trupelor în Slovenia, Ungaria şi România

Un exerciţiu NATO de dislocare rapidă a trupelor a avut loc, în perioada 15-24 aprilie, în Slovenia, Ungaria şi România, a anunţat joi Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Imaginea articolului Exerciţiu NATO de dislocare rapidă a trupelor în Slovenia, Ungaria şi România

Exerciţiu NATO de dislocare rapidă a trupelor în Slovenia, Ungaria şi România

„Corpul de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfăşurat, în perioada 15-24 aprilie, exerciţiul Eagle Overland 24 (EAOV24), cu scopul de a testa procedurile de trecere a frontierelor cu mijloace militare auto în Slovenia, Ungaria şi România, precum şi de a verifica sistemele de comunicaţii şi informatică”, a transmis MApN într-un comunicat.

Desfăşurarea exerciţiului pe teritoriul României a fost sprijinită de Comandamentul Multinaţional de Divizie Sud-Est şi NATO Force Integration Unit (NFIU).

„EAOV24 a reprezentat un important pas înainte în ceea ce priveşte interoperabilitatea, atât în faza de planificare, cât şi în cea de execuţie. Acest exerciţiu a fost un nou exemplu al colaborării dintre aliaţi în contextul activităţilor simultane desfăşurate de NATO în regiune”, arată Ministerul Apărării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].