Marea Britanie va avea, în premieră, un candidat AI la alegerile din iulie. Cine se află, de fapt, în spatele lui

Un candidat cu inteligenţă artificială se află pe buletinul de vot pentru alegerile generale din Marea Britanie de luna viitoare. „AI Steve”, reprezentat de Steve Endacott, om de afaceri din Sussex, va apărea pe buletinul de vot alături de candidaţi care nu sunt inteligenţi artificiali şi care candidează pentru a reprezenta alegătorii din zona Brighton Pavilion din Brighton şi Hove, un oraş de pe coasta de sud a Angliei, scrie NBC News.

Alegătorii pot vorbi cu AI Steve şi îi pot adresa întrebări politice sau pot exprima preocupări în legătură cu diferite situaţii. Cu toate acestea, adevărata persoană din spatele lui AI Steve, care candidează pentru alegerile generale din Marea Britanie, este însuşi Steve Enacott, cel care a creat acest avatar.

„AI Steve este copilotul AI”, a declarat Endacott într-un interviu pentru NBC News. „Eu sunt adevăratul politician care merge în Parlament, dar sunt controlat de copilotul meu”.

Oamenii îi pot adresa întrebări lui AI Steve sau îşi pot împărtăşi opiniile cu privire la politicile lui Endacott pe site-ul său. Un model lingvistic de mari dimensiuni va oferi răspunsuri în voce şi text pe baza unei baze de date cu informaţii despre politicile partidului său.

În 2022, Steve Endacott a candidat la alegerile locale din partea Partidului Conservator, însă el a primit mai puţin de 500 de voturi. De data aceasta, natura neobişnuită a candidaturii sale a stârnit unele conversaţii pe X în weekend, când vestea lansării lui AI Steve s-a scurs pe internet şi a determinat aproximativ 1.000 de apeluri către proxy-ul AI într-o singură noapte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].