Premierul Italiei susţine că statele UE nu vor fi direct implicate în împrumutul G7 pentru Ucraina

Statele membre ale Uniunii Europene nu vor fi implicate direct în împrumutul de 50 de miliarde de dolari pe care Grupul celor Şapte Naţiuni intenţionează să-l strângă pentru Ucraina cu ajutorul veniturilor din activele îngheţate ale Rusiei, a declarat, sâmbătă, premierul italian Giorgia Meloni, potrivit Reuters.

Grupul celor şapte a convenit în timpul summitului desfăşurat zilele acestea în sudul Italiei să acorde împrumuturi care vor fi susţinute de dobânzi acumulate din fondurile blocate ale Rusiei.

„Împrumutul de aproximativ 50 de miliarde a fost deja anunţat (şi va fi) acordat de Statele Unite, precum şi de Canada, Regatul Unit şi, probabil, Japonia, în limitele constrângerilor constituţionale. În prezent, naţiunile europene nu sunt implicate în acest împrumut, având în vedere şi faptul că activele sunt toate mobilizate în Europa”, a declarat Meloni într-o conferinţă de presă.

Grupul celor şapte include Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].