Următorul pachet de sancţiuni împotriva Rusiei „va avea loc în curând”. Anunţul cancelarului german Olaf Scholz

Uniunea Europeană a negociat un pachet de sancţiuni care ar interzice ţărilor UE să reexporte gaze naturale lichefiate ruseşti prin terminalele europene, dar Berlinul s-a opus pachetului, potrivit unor diplomaţi europeni care au declarat acest lucru pentru sursa citată.

În replică, Olaf Scholz a respins acuzaţiile potrivit cărora Germania este „noua Ungarie”, după ce ţara a blocat ultima rundă de sancţiuni UE împotriva Rusiei, scrie POLITICO.

Într-un interviu acordat presei Axel Springer, în marja summitului G7 din Italia, Scholz a declarat că pachetul „nu este blocat” şi că ţările „discută detaliile”.

„Este vorba despre cum putem să ne asigurăm că economia germană îşi poate desfăşura activităţile şi, în acelaşi timp, să ne asigurăm că bunurile care sunt livrate undeva în America de Sud, într-o ţară asiatică sau în Africa, nu ajung în Rusia într-un mod ocolit, unde nu ar trebui să fie”, a spus Scholz în cadrul interviului pentru Axel Springer.

„Şi cred că acest lucru se va întâmpla în curând. Este o chestiune practică, nu una fundamentală”, a mai spus Scholz.

Aceste discuţii, care ar urma să fie aplicate Rusiei, constituie cel de-al 14-lea pachet de sancţiuni de la începutul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].