Ofiţer îndepărtat din funcţie după ce a lovit cu maşina o vacă fugară

Incidentul a avut loc vineri seară, după ce poliţia a fost chemată într-o zonă rezidenţială din orăşelul Staines-upon-Thames, în sudul Angliei, pentru dispariţia unei vaci, potrivit AFP.

După mai multe încercări nereuşite de a recupera vaca şi ţinând cont de siguranţa publică, s-a luat decizia de a o opri cu ajutorul vehiculului poliţiei.Poliţia din Surrey a precizat că ofiţerul care conducea maşina a fost „îndepărtat din funcţiile de primă linie până la finalizarea investigaţiilor”.

Imaginile publicate pe reţelele de socializare şi în presa britanică au arătat o maşină de poliţie lovind animalul de două ori. Vaca a sfârşit cu capul şi partea superioară a corpului prinse sub maşina de poliţie.

Adjunctul şefului poliţiei din Surrey, Nev Kemp, a declarat: „Apreciez pe deplin suferinţa pe care a provocat-o gestionarea noastră a acestui incident şi mă voi asigura că acesta este investigat cu atenţie şi diligenţă”.

„Nu mă pot gândi la nicio necesitate rezonabilă pentru această acţiune. Am cerut o explicaţie completă şi urgentă pentru acest lucru. Pare a fi o acţiune inutil de dură”, a scris ministrul de interne James Cleverly pe X, în mod oficial Twitter.

Vaca în vârstă de 10 luni, botezată „Beau Lucy”, a fost examinată de un veterinar, apoi înapoiată proprietarului, care a declarat că animalul „se simte mai bine”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].