Căldura sufocantă face victime în Grecia. Trei turişti găsiţi morţi într-o săptămână, două franţuzoaice dispărute

Temperaturile deja caniculare îi prind în capcană chiar şi pe cei mai neavizaţi turişti. Cadavrul unui american în vârstă de 55 de ani a fost descoperit duminică, pe insula Corfu din nordul Greciei. Moartea sa ridică la trei numărul turiştilor străini găsiţi morţi în Grecia în decurs de o săptămână, în condiţiile în care ţara se confruntă cu cel mai timpuriu val de căldură înregistrat vreodată.

Înaintea bărbatului, alţi doi turişti au fost găsiţi inconştienţi. Medicul Michael Mosley, vedetă de televiziune britanică, a fost găsit mort pe 9 iunie pe insula grecească Symi din Marea Egee, notează tf1info.fr. Un turist olandez în vârstă de 74 de ani a fost reperat sâmbătă pe insula Samos de o dronă a pompierilor, zăcând într-o râpă la câteva sute de metri de locul în care a fost văzut ultima dată, chinuindu-se să meargă.

Acest bilanţ deja tragic ar putea creşte şi mai mult. Potrivit presei greceşti, sunt căutaţi alţi trei turişti străini pe alte insule greceşti.

Două franţuzoaice sunt date dispărute pe insula Sikinos. Cele două femei, în vârstă de 73 şi 64 de ani, plecaseră de la hotelurile lor pentru a se întâlni, potrivit presei locale. Un alt turist este căutat în continuare pe insula Amorgos.

Cei mai mulţi dintre aceşti vizitatori străini făceau drumeţii sub soarele sufocant, într-o perioadă în care Grecia suferă de un val de căldură. Potrivit meteorologilor, ţara s-a confruntat cu un val de căldură care a durat cel puţin trei zile, cu temperaturi de peste 38 de grade. Acest lucru a sporit îngrijorarea autorităţilor, care se tem că turiştii ar putea să nu fie conştienţi sau să nu fie informaţi corespunzător cu privire la riscurile asociate cu aceste temperaturi excesive.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].